Τα οφέλη του τένις στην υγεία μας

Το τένις είναι ένα άθλημα αγαπητό από πολλούς, το οποίο μάλιστα προσφέρει σημαντικότατα ψυχοσωματικά οφέλη για την υγεία μας. Δείτε ποια είναι αυτά…

 • Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία: Βοηθά στο κάψιμο του λίπους και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης και διατηρεί υψηλά επίπεδα ενέργειας. Δεδομένου ότι είναι ένα άθλημα υψηλής έντασης, βοηθά την καρδιά να αντλεί το αίμα πιο αποτελεσματικά.
 • Αυξάνει την αντοχή του σώματος: Είναι ένα άθλημα που απασχολεί πολλούς μυς και απαιτεί κίνηση και προσπάθεια. Το γεγονός αυτό αυξάνει τη δύναμη των χεριών και των ποδιών. Η αυξημένη δραστηριότητα που απαιτεί το άθλημα αυτό, οδηγεί σε ισχυρότερα οστά και τονωμένους μυς.
 • Βελτιώνει το γενικό συντονισμό του σώματος: Είναι πράγματι ένα άθλημα που δραστηριοποιεί πολλά
  μέρη του σώματος με το σωστό συντονισμό: Θα πρέπει να λάβετε θέση και στη συνέχεια να ρυθμίσετε το ανώτερο μέρος του σώματος και τα πόδια σας και να μεταφέρετε το σωματικό βάρος σας έτσι ώστε να χτυπήσετε τη μπάλα με επιτυχία. Αυτό αυξάνει τα αντανακλαστικά σας και την αντίδρασή σας.
 • Αυξάνει την ελαστικότητα: Πρόκειται για μια διαρκή κίνηση που κάνει σώμα πιο ευέλικτο και πιο ελαστικό.
 • Εξαιρετικά αποδοτικό για την απώλεια βάρους: Το τένις είναι ιδανικό για κάποιον που βαριέται να πάει στο γυμναστήριο και θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Οι άνδρες μπορεί να κάψουν μέχρι και 560 θερμίδες την ώρα και οι γυναίκες έως 420 θερμίδες την ώρα.
 • Αναπτύσσει την πειθαρχία: Δε μπορείτε να κάνετε τένις μία φορά το μήνα, αλλά θα πρέπει να ασκείστε τακτικά. Αυτό σας κάνει πιο πειθαρχημένους στην προσέγγισή σας ως προς την κατεύθυνση του παιχνιδιού. Επίσης το τένις βοηθά την πνευματική απόδοση και τη μνήμη.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικών: Το τένις έχει να κάνει με την «ανάγνωση» της επόμενης κίνησης του αντιπάλου. Θα μάθετε πώς να προβλέπετε τις κινήσεις του αντιπάλου και πώς να σχεδιάζετε τις δικές σας, πώς να λαμβάνετε ακριβείς αποφάσεις, να εκτιμάτε τους κινδύνους και τις ευκαιρίες και να είστε προσηλωμένοι στο στόχο σας. Αυτά θα σας βοηθήσουν και στην καθημερινή σας ζωή.
 • Ευγενής άμιλλα: Το τένις μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε ισότιμα με τους αντιπάλους μας. Επίσης διδάσκει αξίες όπως η ομαδική συνεργασία, η φιλία, η ανταγωνιστικότητα κλπ.
 • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων: Το τένις είναι ένα ομαδικό παιχνίδι που αυξάνει την κοινωνικότητα. Θα γνωρίσετε πολλούς ανθρώπους μέσω της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας στο γήπεδο. Αυτό θα αναπτύξει τις κοινωνικές σας δεξιότητες σας και την αυτοπεποίθησή σας.
 • Καταπολεμά το άγχος: Το τένις βοηθά να καταπολεμήσετε τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική πίεση. Το παιχνίδι σας διδάσκει πώς να χειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος και πώς να το καταπολεμήσετε.

Φωτό: MVS Tennis Systems

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του τένις είναι ότι το παιχνίδι μπορεί να είναι και ψυχαγωγία. Μπορεί να χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και επιμέλεια μέχρι να μάθετε, αλλά τα μαθήματα, η πρακτική και η επιμονή, θα ανταποδώσουν γρήγορα την προσπάθειά σας.

Πηγή: http://www.gotennis.gr

Μοιράσου τη γνώση. Κοινοποίησε το!