Εκδρομές Συλλόγου: Μια εμπειρία!

Εκδρομές Συλλόγου: Μια εμπειρία!

Η γνωστή…παρέα της ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ξεκινήσαμε τις  φετινές εκδρομές με ένα υπέροχο διήμερο στα Μετέωρα και την Λίμνη Πλαστήρα.

Το Σάββατο 22/9 πρώτη στάση κάναμε στο ιστορικό χιλιετές μοναστήρι της Παναγίας Κορώνης στην Καρδίτσα, κρεμασμένο στις καταπράσινες πλαγιές του βουνού με θέα όλον τον θεσσαλικό κάμπο. Συνεχίσαμε προς την εκπληκτική Λίμνη Πλαστήρα στις όχθες της οποίας απολαύσαμε προσεγμένο παραδοσιακό φαγητό και αφου ξεκουραστήκαμε πήραμε τον δρόμο για την όμορφη Καλαμπάκα. Καταλύσαμε στο ξενοδοχείο και επισκεφθήκαμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που φιλοξενεί μια εκπληκτική, μοναδική στην Ελλάδα, συλλογή πτηνών και μανιταριών.  Δειπνήσαμε και απολαύσαμε τον περίπατο με την θέα των φωτισμένων βράχων των Μετεώρων, που σκεπάζουν, θαρρεί κανείς, την Καλαμπάκα.

Την Κυριακή, επισκεφθήκαμε ένα εργαστήριο βυζαντινής αγιογραφίας και ανηφορίσαμε για την γυναικεία Ιερά Μονή Αγ. Στεφάνου Μετεώρων.  Μετά από το προσκύνημα κατευθυνθήκαμε στα όμορφα Τρίκαλα, την πόλη του θεού Ασκληπιού, διαβαίνοντας μερικές από τις δέκα γέφυρες του Ληθαίου ποταμού.  Όσοι δεν προτίμησαν την επίσκεψη στο μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, και στο κάστρο με το ρολόι, απόλαυσαν τον καφέ τους στον πεζόδρομο της ελληνικής ποδηλατικής πρωτεύουσας.  Ανηφορίσαμε μετά, για τα χωριά του Κόζιακα, με κατεύθυνση την Νότια Πίνδο, διασταυρώνοντας την πορεία μας με μονότοξο πέτρινο γεφύρι.  Στο χωριό Πύλη επισκεφτήκαμε την βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12 αιώνα.  Σε υψόμετρο χιλίων μέτρων φτάσαμε στο ελατόφυτο και καταπράσινο Περτούλι, όπου γευματίσαμε. Κατηφορίσαμε προς την Ελάτη όπου προμηθευτήκαμε παραδοσιακά προϊόντα και πήραμε τον δρόμο για την Αθήνα.

Στο εντελώς πλήρες λεωφορείο μας μιλήσαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε και συζητήσαμε για πολλά και για τις δράσεις της ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, κάναμε νέους φίλους και πολλά σχέδια για τις επόμενες δράσεις μας.

Σας περιμένουμε στην επόμενη μονοήμερη εκδρομή μας, στο Πολύδροσο Παρνασσού, στην Αγόριανη και στην Μονή Δαμάστας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.  Υπεύθυνοι εκδρομών Αναστασία Κοτσοπούλου, τηλ 6942710527 και Χρήστος Κομισόπουλος, 6974737482.

Εν τω μεταξύ…

ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!!!

Μοιράσου τη γνώση. Κοινοποίησε το!