Εκδρομή στο Ναύπλιο και στις «Πολύχρυσες» Μυκήνες!

Την Κυριακή 28/5/23 θα επισκεφθούμε το μαγευτικό Ναύπλιο και τις ιστορικές Μυκήνες. Η πρώτη μας στάση θα είναι οι «πολύχρυσες» Μυκήνες (10.00π.μ.). Εδώ θα περιηγηθούμε στα Κυκλώπεια τείχη, την πύλη των Λεόντων, τον ταφικό περίβολο, το ανάκτορο και την πηγή Περσεία. Μετά από την σύντομη επίσκεψη και στο παρακείμενο αρχαιολογικό μουσείο, (προαιρετικό – τιμή εισόδου 6€) θα ξεκινήσουμε για το Ναύπλιο.

Στο Ναύπλιο (ώρα 12.00) θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο επιβλητικό φρούριο του Παλαμηδίου, (τιμή εισόδου 4€). Κατόπιν, κατεβαίνοντας στην πόλη (ώρα 13.00) θα επισκεφτούμε τον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος, τόπο δολοφονίας του Κυβερνήτη Ιωαν. Καποδίστρια. Στην συνέχεια, όσοι θέλουμε, θα επισκεφτούμε την ποτοποιία «Καρώνη», θα γευτούμε μαστίχα, λικέρ, βύσσινο, ούζο ή τσίπουρο, θα δούμε τον τρόπο παραγωγής καθώς και εργαλεία και κειμήλια της Ποτοποιίας από το 1880 (προαιρετικό- τιμή εισόδου 8€).

Στις 15.00 θα πρέπει να είμαστε όλοι στην ταβέρνα «Καραμαλής» που έχουμε κλείσει για φαγητό. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, τα μνημεία από μια μακρινή εποχή και το αγέρωχο Μπούρτζι. Η πλατεία Συντάγματος, το Βουλευτικό, το Δημαρχείο του Ναυπλίου, ενώ το Μουσείο Κομπολογιού περιμένει τους επισκέπτες του (προαιρετικό-τιμή εισόδου 2€).

Ξεκινώντας για την επιστροφή (ώρα 18.00) θα επισκεφτούμε την Μονή Αγ. Θεοδοσίου του Νέου που βρίσκεται δίπλα από χωριό του Παναριτίου και χρονολογείται το 880 μ.Χ.  Έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες μας και διασκεδάζοντας με την παρέα μας, επιστρέφουμε στην Αθήνα. 

Κόστος συμμετοχής στην εκδρομή: 20€ (περιλαμβάνεται η μεταφορά με το πούλμαν).

  • Φοράμε άνετα, δροσερά  ρούχα, καπέλο, αντιηλιακή κρέμα και άνετα υποδήματα.
  • Δηλώσεις   συμμετοχής   στο   τηλέφωνο:   213-2086698   ή   στο  info@osteocare.gr  
  • Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή: 35 άτομα.
  • Αναχώρηση: Η αναχώρησή μας θα γίνει στις 7:30 από ΚΑΤ (Φούρνος «Βενέτη») και 8:00 από Πλατεία Κλαυθμώνος (επί της Σταδίου).
  • Άφιξη: στις 20:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος (επί της Σταδίου) και στις 21:30 στο ΚΑΤ.

Μοιράσου τη γνώση. Κοινοποίησε το!