22 Απριλίου: Εξετάσεις Κύφωσης και Σκολίωσης στον Άγιο Στέφανο Αττικής!

 

 

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στο Πολυϊατρείο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους κύφωσης – σκολίωσης σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου – Λυκείου, στους γονείς τους καθώς και σε ενήλικες με πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη. Ο έλεγχος σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οι οποίες εξελίσσονται κατά την όψιμη εφηβεία (Λύκειο) και οι οποίες δεν έχουν διαγνωσθεί κατά την πρώιμη εφηβεία (Γυμνάσιο).

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από γονέα ή κηδεμόνα.

Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο: 2132139806 καθημερινά ώρες 9:00 μέχρι & 13:00.Από 26/03/2018 έως 13/04/2018  Υπεύθυνη: Λαγκαδινού Σπυριδούλα

Σε ποιούς απευθύνονται οι μετρήσεις;

Η εξέταση πραγματοποιείται σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και παιδιά δημοτικού, ύψους άνω του 1,30. Παράλληλα την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς – κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί. Προτεραιότητα δίνεται σε  όσους έχουν έντονο πόνο στην σπονδυλική τους στήλη.

Ποιά είναι η διαδικασία της εξέτασης;

Η εξέταση διαρκεί συνολικά 5-7 λεπτά. Ο γιατρός ζητάει από τον εξεταζόμενο να αποκαλύψει την πλάτη του για να δει την σπονδυλική του στήλη. Στο τέλος της εξέτασης ο γιατρός δίνει οδηγίες στον εξεταζόμενο για την κατάστασή του.

Tο πρόγραμμα πρόληψης «Μεγαλώνω σωστά» που διενεργείται από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας  «Πεταλούδα» έχει στόχο να ενημερώσει γονείς και παιδιά για την κύφωση – σκολίωση και να αφυπνίσει για την σωστή στάση του σώματος, τους κινδύνους και τις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από την αμέλεια αυτού του σημαντικού σκελετικού νοσήματος.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και περιμένει τους νέους και τους γονείς τους να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια έγκυρης ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης ανίχνευσης σκελετικών παθήσεων.

Οι μετρησεις θα πραγματοποιουνται μονο κατοπιν ραντεβου.

Τα παιδια θα πρεπει να συνοδευονται απαραιτητα απο γονεα ή κηδεμονα.

Η εισοδος για τις ομιλιες ειναι ελευθερη για ολους!
  • Η εξέταση πραγματοποιείται σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και παιδιά δημοτικού, ύψους άνω του 1,30. Παράλληλα την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς – κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί. Προτεραιότητα δίνεται σε  όσους έχουν έντονο πόνο στην σπονδυλική τους στήλη.

  • Άτομα χωρίς ραντεβού θα εξετάζονται ΜΟΝΟ εάν δεν υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού και εφόσον υπάρχει χρονικό περιθώριο.

  • Ανώδυνη εξέταση
  • Μέλη του Συλλόγου θα εξυπηρετούνται ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ραντεβού. Απαιτείται η επίδειξη της κάρτας μέλους!