Φύση και σκοπός

DSC08053Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) ενώ διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής όπου και εδρεύει, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από θέματα σκελετικής υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, πρόληψης και άλλων. Ο Σύλλογος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας πάνω από 23.000 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου επεκτείνεται στην διοργάνωση Πανελλαδικών ενημερωτικών ημερίδων οι οποίες περιλαμβάνουν δωρεάν εξετάσεις για σκελετικές παθήσεις, σε ενημερωτικά σεμινάρια υγείας, άσκησης, διατροφής και ψυχολογίας καθώς και στην έκδοση ενημερωτικών εντύπων, τα οποία σαν στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενημέρωση όλων των πολιτών πάνω σε σημαντικά θέματα σκελετικής υγείας.

Επίσης, ο Σύλλογος διεξάγει επιστημονικές μελέτες με σκοπό να συγκεντρωθούν, εκτιμηθούν και αξιοποιηθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία για την οστεοπόρωση στην Ελλάδα, μοναδικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα. Τα δεδομένα που μέχρι στιγμής έχουν επεξεργαστεί έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να καταφέρει να παρέχει ισοδύναμες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας είτε αυτοί βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις είτε σε απομακρυσμένα μέρη.

Διοικητικό συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πρόεδρος: Μέμη Τσεκούρα
  • Αντιπρόεδρος: Μαρία Τσίπρα
  • Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτα Ράπτου
  • Ταμίας: Άννα Γεωργακά
  • Μέλος: Ευθυμία Κάντζα
  • Μέλος: Μαρίνα Τσεκούρα
  • Μέλος: Ελένη Ίμπρο