Βραβεύσεις & διακρίσεις

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” κέρδισε το 1ο βραβείο και πάλι μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Με αφορμή τον μεγάλο – φιλανθρωπικού χαρακτήρα – χορομαραθώνιο (StarDance Zumbathon Party) που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2012 για την στήριξη των σκοπών του Συλλόγου, ο Σύλλογός μας πέτυχε διεθνή διάκριση για την καλύτερη καμπάνια δημοσιοποίησης του γεγονότος, με την ελάχιστη δυνατή δαπάνη για προβολή.

Μάλιστα, αυτή τη φορά η Κριτική Επιτροπή άφησε τους συμμετέχοντες Συλλόγους να ψηφίσουν τον νικητή για την καλύτερη και την πιο δημιουργική καμπάνια δημοσιοποίησης για την σκελετική υγεία!

Η κα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε: «το να επιλέγεσαι από Συλλόγους Ασθενών από όλο τον κόσμο είναι πραγματική διάκριση, όμως αυτό το βραβείο αποτελεί και μια ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι πόσα μπορούμε να καταφέρουμε όταν υπάρχει ενότητα και αλληλοϋποστήριξη!»

Η προηγούμενη διάκριση του Συλλόγου μας ήταν το 2007, όταν κατέκτησε το 1ο βραβείο για την γενικότερη δράση και προσφορά του, στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων που είχε διεξαχθεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους της Οστεοπόρωσης που διεξήχθη στο Miami, USA (11-14/12/07) επιφύλαξε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για την Ελλάδα.Το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης(IOF) κατά την διάρκεια του Συνεδρίου ανακοίνωσε πως ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” είναι ο νικητής του βραβείου «Linda Edwards Memorial Award».

Λίγα λόγια για το βραβείο: Το βραβείο αυτό καθιερώθηκε μέσα στα πλαίσια της αναγνώρισης της πολύπλευρης δράσης της Linda Edwards για την αναγνώριση και εγκαθίδρυση της οστεοπόρωσης ως μια από τις σημαντικότερες χρόνιες ασθένειες.

Η Linda Edwards, η οποία απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2002, υπήρξε πρωτοπόρος στην υπεράσπιση της οστεοπόρωσης τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου διετέλεσε διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης αλλά και μέσω του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, όπου ηγήθηκε του διεθνούς κινήματος κατά της οστεοπόρωσης.

Προς τιμή της αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς της στο παγκόσμιο κίνημα κατά της οστεοπόρωσης, καθιερώθηκε το 2003 το «Linda Edwards Memorial Award».

Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε δύο χρόνια μέσα στα πλαίσια της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τους Συλλόγους. Φέτος, το Συνέδριο αυτό διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο νικητής, ο οποίος επιλέγεται από την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, πρέπει να είναι μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και να αποτελεί παράδειγμα του πνεύματος της Linda Edwards ( think big, πρακτικά και αποδοτικά projects, αφοσιωμένο προσωπικό, φαντασία, επιστημονική φερεγγυότητα).
Ο Σύλλογος πρέπει επίσης να αποδείξει την ανάγκη του για οικονομική υποστήριξη καθώς και την πιθανότητα να πετύχουν τα σχέδια/ενέργειες που προτείνει.

Η έκθεση που υποβλήθηκε ανέπτυξε όλη την φύση και το έργο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”. Επίσης, υπήρξε εκτενής ανάλυση όλων των ενεργειών ενημέρωσης, προβολής, εκδηλώσεων και επιστημονικών ερευνών που έχουν γίνει καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε την δράση μας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αποσπασματικά αναφέρουμε μερικά από τα σημεία που θίχτηκαν:

 • Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα
 • Σήμερα ο Σύλλογος, δέκα χρόνια μετά, έχει αναπτυχθεί σε έναν οργανισμό με δυνατή δομή και οργανωμένη αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.
 • Ο Σύλλογος αριθμεί πάνω από 6.000 μέλη
 • Στόχος και όραμα του Συλλόγου είναι να αυξήσει τη γνώση και την κατανόηση για την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διάγνωση και την θεραπεία σε ολόκληρη την χώρα.
 • Η συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, όπως το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, δίνει την δυνατότητα στον Σύλλογο να παρέχει στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, ενημέρωση από έγκριτους και εξειδικευμένους επιστήμονες.
 • Η συνεργασία του Συλλόγου με τοπικούς φορείς, Δήμους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς του έχει δώσει την δυνατότητα να υλοποιεί επιτυχώς project ενημέρωσης και εκδηλώσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια.
 • • Παρουσίαση του ερευνητικού έργου του Συλλόγου, μέσα από την συγκέντρωση των επιδημιολογικών στοιχείων για όλη την Ελλάδα, μοναδικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα.
 • Ανάλυση, επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων αυτών από το Ερευνητικό Κέντρο Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Στήριξη νέων ανθρώπων και επιστημόνων μέσα από τα ερευνητικά και άλλα προγράμματα που διοργανώνονται.
 • Επικοινωνιακή προσέγγιση του θέματος της οστεοπόρωσης μέσα εκδηλώσεις, διημερίδες, ενημερωτικά σεμινάρια, εκστρατείες ενημέρωσης, ενημερωτικά έντυπα, παρουσία σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ιστοσελίδα κ.α.
 • Τακτική ενημέρωση του γενικού κοινού για το θέμα της οστεοπόρωσης, της άσκησης, της διατροφής, της πρόληψης μέσω των μέσων επικοινωνίας(εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνα) τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
 • Εκπόνηση του φιλόδοξου σχεδίου «Χάρτης της σκελετικής υγείας της Ελλάδας», δημιουργία επιπρόσθετου ενημερωτικού υλικού για τον κόσμο, επιπλέον εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Η επιτυχία αυτή είναι επιτυχία τόσο για τον Σύλλογό μας όσο και για την Ελλάδα. Υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» είπε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, κα Δρακοπούλου, όταν παρέλαβε το βραβείο από το Ανώτατο Διοικητικό Στέλεχος του IOF, Daniel Navid και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, Pierre D. Delmas.

Ο Σύλλογός μας βραβεύθηκε, για ακόμη μια φορά, στην τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2018. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρόνια από την Boussias Communications και το Health Daily. H εκδήλωση επιβράβευσε την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις πρακτικές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενο έτους σε όλο το φάσμα της Υγείας. Έτσι, ο Σύλλογός μας κέρδισε το Bronze βραβείο για την προσφορά των 1000 εξετάσεων οστικής πυκνότητας DEXA σε συμπολίτες μας πανελλαδικά!

Δεν ήταν όμως αυτό το μοναδικό βραβείο της βραδιάς που αφορούσε τον Σύλλογο Πεταλούδα. Ο συνεταιρισμός φαρμακείων ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ. βραβεύτηκε για την ενημερωτική διημερίδα για την οστεοπόρωση που οργάνωσε μαζί με τον Σύλλογό μας τον Φεβρουάριο. Συγχαρητήρια σε όλους! 

 

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη!