Απολογισμός έργου

Το χρονολόγιό μας!

1997 – 1999: Ίδρυση του Συλλόγου και οργάνωση των μελών του Σωματείου πανελλαδικά.

2000: Eπίσημο μέλος της μεγάλης κοινότητας του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (IOF), κάτι το οποίο έδωσε την δυνατότητα στην Ελλάδα να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις από πολύ κοντά.

2001: Συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς για την οστεοπόρωση στην Ελλάδα για την ανάδειξη του προβλήματος στην επιστημονική κοινότητα.

2002: Οργάνωση έντυπου ενημερωτικού υλικού ανά κατηγορία (διατροφή, άσκηση, κατάγματα, πρόληψη κλπ) και διανομή αυτού πανελλαδικά.

2003: Απόκτηση μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας και έναρξη καμπάνιας προληπτικών εξετάσεων σε όλη την Ελλάδα. Έναρξη εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης στην Ελλάδα με ενημερωτικές δράσεις.

2004: Έναρξη μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης για την δημιουργία του χάρτη σκελετικής υγείας στην Ελλάδα.

2005: Εκπόνηση προληπτικών εξετάσεων σε 18 ακριτικές περιοχές και σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.

2006: Εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο συνέδριο συλλόγων στο Τορόντο του Καναδά και παρουσίαση του έργου μας. Συνεχίζονται οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι καλύπτοντας 20 μεγάλες περιοχές.

2007: Κατάκτηση Α’ παγκόσμιου βραβείου «Linda Edwards Award» ως επιβράβευση για την πολύπλευρη δράση του Συλλόγου μας.

2008: Απόκτηση και της δεύτερης μονάδας μέτρησης οστικής πυκνότητας. Δημιουργία περιοδικού «Ζω καλύτερα» για την έγκυρη ενημέρωση του πολιτών.

2009: Έναρξη του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων κύφωσης – σκολίωσης σε παιδιά και μεγάλους.

2010: Πρόγραμμα συστηματικής ενημέρωσης επαγγελματιών υγείας γύρω από την οστεοπόρωση, επίσκεψη και προληπτικοί έλεγχοι στο προσωπικό μεγάλων εταιρειών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

2011: Εκπόνηση της μεγαλύτερης επιδημιολογικής μελέτης για την βιταμίνη D στην Ελλάδα, με πανελλαδικό δείγμα από κάθε διαμέρισμα της Ελλάδος.

2012: Μια πολύ δημιουργική χρονιά! Κάντε κλίκ εδώ για να κατεβάσετε το pdf με την αναλυτική παρουσίαση!

2013: Ένας σύντομος απολογισμός μας δείχνει πως πραγματοποιήσαμε 39 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα,περάσαμε μαζί 76 ημέρες εξετάσεων και προσφέραμε πάνω από 8.500 δωρεάν εξετάσεις κύφωσης σκολίωσης και οστικής πυκνότητας!Δείτε στο άλμπουμ μας «Στιγμιότυπα εκδηλώσεων 2013» μερικό από το έργο του Συλλόγου μας για τη χρονιά που μας πέρασε!

 2014: Δείτε μερικά από τα στιγμιότυπα στη σελίδα μας στο Facebook!

2015: Δείτε το πολύ όμορφο βίντεο που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου μας με το έργο μας για την χρονιά 2015!