Πότε τελειώνει μια σχέση;

Πότε τελειώνει μια σχέση;

Τα έξι σημάδια που δεν πρέπει να σας ξεφύγουν!

Όλες οι σχέσεις περνούν κάποια χρονική στιγμή μια κρίση. Όταν οι διαφορές, τα προβλήματα, οι συγκρούσεις είναι καθημερινό φαινόμενο τότε έχουμε τα πρώτα δείγματα μιας «προβληματική» σχέσης. Άλλοι τότε αποφασίζουν να δώσουν τέλος σε αυτή τη σχέση, άλλοι παλεύουν να την σώσουν και άλλοι αδιαφορούν. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να δείτε τα σημάδια:

  1. Συγκρούσεις – καυγάδες.

Οι καυγάδες είναι συχνοί σε κάθε σχέση, άλλοτε για μικροπράγματα και άλλοτε για πολύ σοβαρά ζητήματα. Από την στιγμή όμως που είναι σε καθημερινή βάση και σαν στόχο έχουν να πληγώσουν τον άλλο, χωρίς οίκτο, τότε έχουμε το πρώτο σημάδι ότι δεν νοιαζόμαστε… Ακόμη χειρότερα όταν αυτοί οι καυγάδες γίνονται δημόσια μπροστά σε άλλους, χωρίς να μας νοιάζει τι θα πουν, τι θα δουν, γιατί απλά έχουμε χάσει τον σεβασμό μας.

  1. Έλλειψη επικοινωνίας

Πολύ συχνά είναι και λόγος που λέμε στους τρίτους. Όταν όμως κάνουμε την σύγκριση ανάμεσα στο πως ήταν η σχέση στην αρχή (τηλεφωνήματα, μηνύματα, προσμονή να μιλήσουμε) και τώρα αδιαφορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, να δούμε τι κάνει, τότε κάτι μέσα μας έχει αλλάξει ριζικά.

  1. Βλέπετε μόνο τα ελαττώματα του άλλου

Τι άδικοι που είναι. Κάποτε είχε μονό προτερήματα που σας έκαναν να τον επιλέξετε, να τον ερωτευθείτε. Τώρα αυτό που βλέπετε είναι μόνο τα ελαττώματα του και δεν τα αντέχετε άλλο.

  1. Δεν κάνετε μαζί όνειρα και σχέδια για το μέλλον

Συζητήσεις όπως οι διακοπές, το σπίτι, το μέλλον, τα ταξίδια είναι αφορμές για να δείτε αν ο άλλος σας περιλαμβάνει στα σχέδια του για το μέλλον. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

  1. Ήμουν καλύτερα μόνη/μόνος

Αν αναγνωρίζετε πως σας λείπει η ανεξαρτησία, κάνατε περισσότερα πράγματα μόνη/ος, έχετε την επιθυμία να μην είστε μαζί αλλά να βγείτε με άλλη παρέα, να κάνετε πράγματα χωριστά, αξιολογήστε και αυτό το στοιχείο. Επιπλέον, μπορεί να κρατάτε μυστικά, να μην έχετε πλέον εμπιστοσύνη και να μην θέλετε ο άλλος να είναι κομμάτι της καθημερινότητας σας.

  1. Όχι πια σεξ

Ενώ στην αρχή της σχέσης η σεξουαλική ζωή ήταν το πιο σημαντικό- ίσως- κομμάτι της σχέσης, τώρα η φλόγα έσβησε.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έλλειψη διάθεσης σας να προσπαθήσετε για την σχέση είναι στοιχεία που θα σας οδηγήσουν στην έξοδο από αυτή την κατάσταση. Η επιλογή είναι πάντοτε δική σας, είτε το παλεύετε και να προσπαθείτε να σώσετε τη σχέση σας ή να προχωράτε την ζωή σας μπροστά κρατώντας ότι ήταν καλό από αυτή την σχέση.

Συμβουλεύει η κα Αναστασία Κοτσοπούλου, Δρ. Ψυχολογίας

Μοιράσου τη γνώση. Κοινοποίησε το!