Παίζει ρόλο το ph στην διατροφή μου;

Σημαντικός παράγοντας για την υγεία του σώματος είναι η ισορροπημένη τιμή του pH του αίματος και των ιστών. Τα ιδανικά επίπεδα pH διαφέρουν στα διάφορα σημεία του σώματος. Το pH του αίματος είναι πιο ενδεικτικό και θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό.


Η παρουσία των μετάλλων ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο και είναι επομέωνς αλκαλικά. Η παρουσία αμινοξέων αντίθετα δημιουργεί όξινο περιβάλλον, έτσι οι πρωτείνες όπως π.χ κρέας, ψάρι, αυγά, τυρί και ξηροί καρποί (εκτός από τα αμύγδαλα), είναι «όξινα» και σιτηρά όπως π.χ σίκαλη, βρόμη, σιτάρη και ρύζι είναι λιγότερο όξινα. Το βούτυρο, η μαργαρίνη, ή ζάχαρη, το τσάι και ο καφές είναι ουδέτερα. Θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη διατροφή οι υγιεινές τροφές που δημιουργούν αλκαλικό PΗ στον οργανισμό όπως τα λαχανικά, οι μη ζωικης προέλευσης πρωτείνες, οι ωμές τροφές και το νερό καλής ποιότητας. Τροφές που δημιουργούν οξύτητα όσο το δυνατόν να αποφεύγονται.


Πίνακας με τα τρόφιμα και το pH τους

Μοιράσου τη γνώση. Κοινοποίησε το!