Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) έχει καθιερώσει την 20η Οκτωβρίου σαν την Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”, ως επίσημος φορέας στην Ελλάδα, γιορτάζει την ημέρα αυτή οργανώνοντας ένα μεγάλο συνέδριο σκελετικής υγείας και καλεί όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτές!

2015

“Εξετάσεις για όλους!”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο συνέδριο για τη σκελετική υγεία στην Ελλάδα! Χιλιάδες εξετάσεις για τη σκελετική υγεία και όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν σε συμπολίτες μας καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου που άνοιξε τις πόρτες του στις 17 Οκτωβρίου 2015 στο Divani Caravel! Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν αλλά και να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες υγείας για μεγάλα ιατρικά θέματα!

Δείτε τις φωτογραφίες από το 9ο Συνέδριο Σκελετικής Υγείας!

2014

“Εξετάσου”

Φέτος ξεκινήσαμε επισήμως το θεσμό των συνεδρίων “Εξετάσου” όπου σκοπός μας είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εξετάσεις σε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας!

Δείτε τις φωτογραφίες μας από το μεγάλο μας συνέδριο εδώ!

2013

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε τη γιορτή μας με τέτοια επιτυχία!
Σας αξίζει κάτι παραπάνω από ένα ΜΠΡΑΒΟ που αδράξατε τη μέρα για ένα καλύτερο αύριο!
Η συμβολή σας ήταν καταλυτική και δεν μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε έναν – έναν!

Εταιρείες:
ELPEN, ITF, FOREVER, ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ, ΒΙΑΝΕΞ, GSK, TAKEDA, UNILEVER, MEDLAB, ROCHE, PFIZER, VIVAPHARM και VICHY

Ομιλητές:
Χρήστος Κομισόπουλος, Βασίλης Στεφανόπουλος, Θανάσης Λουτριώτης, Άρτεμις Τσακάλου, Ιωάννης Χιώτης, Βάσια Μανίκα, Βασιλική Κούργια, Συμεών Τουρνής, Τόλης Γιακουμάκης, Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Σταθόπουλος, Ειρήνη Κύρα, Χρήστος Μπαλτάς, Μπέτυ Αγγελετάκη, Μαρία Παπανίκου, Παρασκευή Μεϊντάνη, Μάρσα Κολέτση, Λεωνίδας Γκάτσης

Oμάδα εξετάσεων:
Στέλλα Τσιριγώτη, Ελευθέριος Κουτρής, Δήμος Παπαδήμας, Λευτέρης Καραδήμας, Γεράσιμος Βανδώρος, Κων/νος Σκαγιάς, Πέτρος Κυριαζόπουλος, Μυρτώ Γρηγορίου, Μαρία Γκίνη, Μαρία Ραγκουση, Γιώτα Μαρμούτα, Μαρία Τσίπρα, Έλενα Τσομπανάκη, Ηλίας Ιστάπολος, Μόσχω Μιχαλοπούλου και τους φοιτητές του City University College για την συμβολή τους στα ερωτηματολόγια

Φωτογράφοι:
Λυδία Βλάχου, Βασίλειος Μαρκεζίνης, Κωνσταντίνος Παπαχειμώνας, Δημήτριος Λέκκος

Εθελοντές Συλλόγου:
Νατάσσα Αναστασιάδου, Έφη Δημαρά, Γεωργία Δημαρά, Μαρία Πολύζου, Τώνια Κόττη, Σωτηρία Λάμπρου, Άννα Ντούτση, Ελίνα Ξηρακιά, Τζένη Πιτταδάκη, Ελπίνικη Τσόμπου, Δανάη Βαγιάκη, Δημήτριος Βαλσάμος, Θεανώ Ταλαμάγκα, Αλεξάνδρα Παρικού, Ανίσα Κοζμάϊ, Πάνος Γκένας, Δέσποινα Βυτανιώτου, Αικατερίνη Εσκυντζή, Στέλλα Ζέρβα, Ζακλίν Κουτίβα, Αικατερίνη Λοϊζου, Νόρα Σαβουλίδου, Αγγελική Χαντάντ, Μαρία Χατζηαγγελή, Μαρία Αθανασοπούλου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Βασιλεία Χατζηβασιλείου, Κλεοπάτρα Αρέστη, Σόνια Κωστοπούλου, Πηγή Μάκρα, Μαρία Κανέλλη, Γιόχαν Πόσβεκ, Ματίνα Μαρινάκη.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!
Έπεται συνέχεια!
Η Ομάδα του Συλλόγου, όλοι εσείς.

Δείτε τις φωτογραφίες μας εδώ!

2012

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης 2012 που γιορτάστηκε με ολοήμερο συνέδριο για τη σκελετική υγεία! Πάνω από 1000 άτομα που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και τον συνάνθρωπό τους παραβρέθηκαν στο Divani Caravel όπου συμμετείχαν σε ομιλίες, μαθήματα χορού αλλά και πολλές δωρεάν εξετάσεις!

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ!

Η Παγκόσμια ημέρα μπορεί να τελείωσε αλλά οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν! Έτσι, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου βρεθήκαμε όλοι μαζί στο μαραθώνιο χορού “Stardance Zumbahon” που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης και χορέψαμε με την ψυχή μας!

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ!

2011

Φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης πραγματοποιήθηκε σε έναν καινούργιο και εύκολα προσβάσιμο χώρο στο Divani Caravel! Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο παρουσιάστηκαν ποικίλα θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση, τη σκελετική υγεία και τη γενικότερη υγεία μας. Παράλληλα διεξάχθηκαν δωρεάν εξετάσεις λιπομέτρησης, πελματογραφήματος, κύφωσης- σκολίωσης αλλά και μνήμης για όλους τους παρευρισκομένους!
Χορηγοί, Υποστηρικτές και Αρωγοί του έργου του Συλλόγου είναι (με αλφαβητική σειρά): Amgen-GSK, Interamerican, Nounou Calciplus, Nycomed, Orthoman, Pfizer, Saforelle, Servier, Vianex, VICHY.

Χορηγοί επικοινωνίας: City Press, Free Sunday
Yπό την αιγίδα των: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος.

2010

Εξετάσεις και ενημέρωση σε πάνω από 6.000 συμπολίτες μας!

Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης στην Αίθουσα Συντάγματος του Αττικό Μετρό (18/10) καθώς και στο 4ο Ετήσιο Ενημερωτικό Συνέδριο για την οστεοπόρωση (20/10), προσέφερε σε 6.000 συμπολίτες μας την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν αλλά και να ενημερωθούν γύρω από την οστεοπόρωση, ένα σοβαρό χρόνιο νόσημα.

Η ενημέρωση, η πρόληψη και η δωρεάν εξέταση σε νούμερα:

Πάνω από 6.000 άτομα έλαβαν ενημερωτικό υλικό
Πάνω από 300 άτομα έκαναν δωρεάν μέτρηση κύφωσης και σκολίωσης
Πάνω από 1300 άτομα παρακολούθησαν ενημερωτικές ομιλίες
Πάνω από 500 άτομα συζήτησαν με εξειδικευμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, φυσικοθεραπευτές, ορθοπαιδικοί, ψυχολόγοι κ.α.)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, Αίθουσα Μετρό Συντάγματος (8:00 – 20:00): Εξειδικευμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων ενημέρωσαν το κοινό, η Ομάδα Κύφωσης και Σκολίωσης του Συλλόγου πραγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ μέσα από το παιχνίδι «ο τροχός της πρόληψης» όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις γύρω από την οστεοπόρωση και κέρδισαν πλούσια δώρα!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Τιτάνια (10:00 – 20:00): πραγματοποιήθηκε χτες το 4ο Ετήσιο Ενημερωτικό Συνέδριο για την οστεοπόρωση ανοικτό σε όλο το κοινό, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων παρουσίασαν όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την οστεοπενία, την οστεοαρθρίτιδα, την εμμηνόπαυση, την ομορφιά, τη διατροφή, την άσκηση κ.α.

Η εκστρατεία ενημέρωσης στις 18/10/2010 στην αίθουσα του Μετρό Συντάγματος πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας.

Χορηγοί, Υποστηρικτές και Αρωγοί του έργου του Συλλόγου είναι (με αλφαβητική σειρά): Interamerican, Lilly, Nounou Calciplus, Nycomed, Vianex, Sanofi Aventis, Scoliosis, Vichy.

Χορηγοί επικοινωνίας: City Press, Free Sunday, Πειραϊκή Εκκλησία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, Δήμος Αθηναίων, Τμήμα Σχολικής Μέριμνας Δήμου Αθηναίων, Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος, Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

2009

«Ενημέρωση με κύρος, Μείνετε συντονισμένοι»

Η φετινή μας καμπάνια επικεντρώθηκε στην σημασία της σωστής και πλήρους ενημέρωσης, η οποία πλαισιώνεται από επιστημονικότητα και φερεγγυότητα.

Στηρίζουμε την ενημέρωση που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να προλάβουν ή και να αντιμετωπίσουν καλύτερα ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο είναι ικανό να υποβαθμίσει αισθητά την ποιότητα της ζωής τους.

Πρόγραμμα Εβδομάδας δράσεων:

Τρίτη 13 Οκτωβρίου – Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου – Ολοήμερο Συνέδριο για όλο το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Ηλέκτρα Palace σε συνεργασία με την Νομαρχία Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – Πραγματοποίηση ενημερωτικών εκπομπών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου – Εκδήλωση για τα παιδιά και τους γονείς σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου – ΔΕΠ.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου – Ενημερωτικό περίπτερο στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου – ΔΕΠ.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου – Διανομή ενημερωτικού υλικού σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την ομάδα εθελοντών του Συλλόγου μας.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου – Πραγματοποίηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου – Ολοήμερο Συνέδριο για το κοινό όλης της Αττικής στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Η εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Υπερνομαρχίας Αθηνών – Πειραιώς, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, του Δήμου Αθηναίων, την Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Μέσα στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης ήρθε στην χώρα μας η διάσημη ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες, η οποία έδωσε με την παρουσία της το δικό της στίγμα για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 24/9 η κα Ούρσουλα Άντρες, πρέσβειρα της εκστρατείας Timeless Women, η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” και ο κος Γιώργος Τροβάς, Ενδοκρινολόγος παρουσίασαν τόσο τα αποτελέσματα μεγάλης διεθνούς έρευνας όσο και το πώς μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες μέσω του Συλλόγου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Novartis.

2008

« Μιλάω για μένα. Φροντίζω για όλους »

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης 2008 ήταν η «εξωστρέφεια».Η  ανάγκη δηλαδή να μοιραζόμαστε ένα πρόβλημα υγείας, όταν μάλιστα αυτό μπορεί να βοηθήσει και να παρακινήσει τους συνανθρώπους μας να προβούν σε προληπτικούς ελέγχους και διαρκή παρακολούθηση. Στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε το κοινό το οποίο με τη σειρά του θα παρακινούσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να αναλάβουν πολιτειακή δράση και μέριμνα. Η καμπάνια αυτή στηρίχτηκε και από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (IOF), και γιορτάστηκε παγκοσμίως από περίπου άλλους 180 Συλλόγους.

Δράσεις ενημέρωσης :

20 Οκτωβρίου 2008: Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης – Αθήνα. Ξενοδοχείο Τιτάνια. Ημερίδα με πολλά σεμινάρια γύρω από την σκελετική υγεία, την άσκηση, τη διατροφή, την ομορφιά, την οστεοπόρωση και την οστεοαρθρίτιδα – εκπόνηση του frax test. Άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να μάθουν για τον κίνδυνο κατάγματός τους για τα επόμενα 10 χρόνια.

22 Οκτωβρίου 2008: Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης –  Θεσσαλονίκη. Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Palace. Ημερίδα για όλη την Βόρεια Ελλάδα με εκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω από την σκελετική υγεία, την άσκηση, τη διατροφή, την ομορφιά, την οστεοπόρωση. Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Επίσης διενεργήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας  κατά την διάρκεια της ημερίδας.

Παράλληλές Δράσεις:

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:
• Παρουσίαση του προγράμματος και του μηνύματος της ΠΗΟ 2008 σε συνέδριο για την πρόληψη & υγεία τον Σεπτέμβριο.

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε διάφορους σταθμούς της Αττικής.
• Παρουσία της καμπάνιας μας μέσω οθονών στις βιτρίνες φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα.

Συνέντευξη Τύπου με παρουσίαση της καμπάνιας και των δράσεων της συνεργασίας μας με τον IOF αλλά και παρουσίαση προσωπικών ιστοριών από πάνελ γυναικών.

Δράσεις σε κεντρικά σημεία στην Αθήνα. Τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε ποικίλες πρωινές και απογευματινές εκπομπές.

• Ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού με κεντρικό άξονα τις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδας.

Κυκλοφορία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, γραμματοσήμων (εσωτερικού και εξωτερικού) με την αφίσα της καμπάνιας μας. Τα γραμματόσημα αυτά  χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή επίσημων επιστολών σε πρόσωπα του κοινωνικού και πολιτικού βίου καθώς και σε συνεργάτες μας του εξωτερικού.

• Πραγματοποιήθηκε Διανομή ενημερωτικού υλικού για την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης 2008 μέσω περιοδικών και εφημερίδων.

2007

«Παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση»

Φέτος πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία συντάγματος όπου είχε στηθεί περίπτερο με εθελοντές και ιατρούς του Συλλόγου όπου και ενημέρωναν τους περαστικούς για τους παράγοντες κινδύνου της ασθένειας!

2006

“Διατροφή και Οστεοπόρωση”

Αυτή τη χρονιά μιας και το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας ήταν  “Διατροφή και Οστεοπόρωση” διοργανώσαμε μια συνέντευξη Τύπου στο εστιατόριο “Ginger” το οποίο ετοίμασε για την ημέρα γεύμα με υλικά που βοηθούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν την συγκεκριμένη μέρα (απεργίες μέσων μαζικής μεταφοράς, πορεία) η προσέλευση των δημοσιογράφων ήταν μεγάλη πράγμα που μας ευχαρίστησε και μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον.
Η συγκέντρωση, που είχε φιλικό κλίμα, σαν κύριο σκοπό είχε την ενημέρωση των δημοσιογράφων για την οστεοπόρωση, την διατροφή, την άσκηση και τους τρόπους πρόληψης της.

Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν οι:

Κος Μαμαλάκης Ηλίας,
Δημοσιογράφος – συγγραφέας
Kος Λυρίτης Γεώργιος,
Καθηγητής Ορθοπαιδικής
Kος Διονυσιώτης Ιωάννης,
Φυσίατρος – Ιατρός  Αποκατάστασης Νοσοκομείου ΚΑΤ
Kα Τσαγκάρη Αμαλία,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος   Νοσοκομείου ΚΑΤ

Οι προσκεκλημένοι μας έδωσαν την δυνατότητα στο κοινό να ακούσει  πολλά νέα δεδομένα σχετικά με την οστεοπόρωση. Δόθηκε έμφαση, τόσο από τον κύριο Μαμαλάκη όσο και από την κα Τσαγκάρη, στην αξία της σωστής διατροφής καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του ανθρώπου μιας και η μέρα ήταν αφιερωμένη στο θέμα αυτό.

2005

 «Κίνηση και Οστεοπόρωση»

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης γιορτάστηκε από τον Σύλλογο μια ημέρα πριν(19 Οκτωβρίου), στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» δίνοντας την ευκαιρία όχι μόνο στα μέλη του αλλά και σε όποιον επιθυμεί να παρευρεθεί, παρακολουθώντας ενδιαφέρουσες ομιλίες και συμβουλές από εξειδικευμένο επιτελείο γιατρών. Κύριο θέμα της φετινής ημερίδας ήταν η «Κίνηση και Οστεοπόρωση». Για τον λόγο αυτό οργανώθηκαν σεμινάρια Άσκησης & Διατροφής από εξειδικευμένους γιατρούς και ομάδα κινησιοθεραπευτών, οι οποίοι έκαναν επίδειξη των ασκήσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

11:00 – 17:00 Σεμινάρια Άσκησης & Διατροφής με την συμμετοχή ομάδας κινησιοθεραπευτών οι οποίοι έκαναν επίδειξη ασκήσεων.
17:30 – 20:00 ομιλίες από εξειδικευμένους γιατρούς.

2004

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

Ο Σύλλογος διοργάνωσε ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Acropol», που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Σκοπός της ημερίδας αυτής ήταν να γίνει γνωστό στον κόσμο ο εορτασμός της Ημέρας αυτής καθώς και η ύπαρξη του Συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα δίνονταν η ευκαιρία σε όλους όσους παρευρίσκονταν να εξεταστούν δωρεάν και να παρακολουθήσουν ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα την άσκηση.
Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν η κυρία Αθανασία Τζουμελέκα, Χρυσή Ολυμπιονίκης στο βάδην, η ηθοποιός, κυρία Υβόννη Μαλτέζου, καθώς και επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της Υγείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμοί επισήμων

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Α. Ζέρβας
Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Γ. Πατούλης
Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης Γ. Λυρίτης
Πρόεδρος της ΕΕΜΜΟ  Γ. Σκαραντάβος
Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα
Ηθοποιός Υβόνη Μαλτέζου

Ομιλίες

Επιδημιολογικά στοιχεία οστεοπόρωσης στην Ελλάδα
Τσεκούρα Μέμη, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”
Tι είναι οστεοπόρωση και πως θα την προλάβουμε
Λυρίτης Γεώργιος, Καθηγητής Ορθοπεδικής
Άσκηση και οστεοπόρωση
Ξανθή Μιχαήλ, Φυσίατρος Καθηγήτρια ΤΕΙ
Διατροφή και οστεοπόρωση
Τσίγκος Κων/νος, Ενδοκρινολόγος, Δ/ντής Κέντρου Παχυσαρκίας Λαϊκού Νοσοκομείου

2003

13 & 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2003

Το έναυσμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης δώθηκε αυτή τη χρονιά όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2003 σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

Προσφώνησαν η Δήμαρχος Αθηναίων κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας» κος Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, Καθηγητής Ορθοπεδικής, κος Γεώργιος Λυρίτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” κα Μέμη Τσεκούρα.