Στο μεγάλο μας συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβρη καθώς και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται μέσα στο έτος, προσφέρουμε ποικίλες εξετάσεις για τη σκελετική -και όχι μόνο-υγεία μας!

Εξετάσεις Πελματογραφήματος

Το πελματογράφημα είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης των κάτω άκρων χωρίς ακτινοβολία, με την οποία μπορεί ο ιατρός να μελετήσει την ανατομία του πέλματος και τη στήριξη/βάδιση του εξεταζομένου. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που παρουσιάζει ανατομικές αποκλίσεις στα κάτω άκρα, όπως: βλαισός μέγας δάκτυλος, πλατυποδία, κάλοι (τύλοι), πτώση μεταταρσίων, γαμψοδακτυλία, κοιλοποδία, ιπποποδία κ.α. Η εξέταση είναι ολιγόλεπτη, γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να καταγράψουν τις φορτίσεις της βάδισης σωστά και αφορά άντρες και γυναίκες. Μετά το τέλος της εξέτασης, ο γιατρός αξιολογεί τα αποτελέσματα και δίνει συμβουλές στον κάθε εξεταζόμενο, ανάλογα με το πρόβλημά του.

Σπιρομέτρηση

IMG_2478Η σπιρομέτρηση είναι μια απλή αλλά βασική εξέταση στα πλαίσια ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων, όπως του βρογχικού άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Η εξέταση γίνεται με το σπιρόμετρο μέσα στο οποίο ο εξεταζόμενος εισπνέει και εκπνέει με δύναμη. Με βάση την αξιολόγηση της μέτρησης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο εξεταζόμενος έχει φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία ή αν υπάρχει απόφραξη ή περιορισμός. Η μέτρηση διαρκεί 5 λεπτά.

Λιπομέτρηση

DSC07291Η λιπομέτρηση είναι η διαδικασία με την οποία μετράμε το ποσοστό λίπους στο σώμα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η λιπομέτρηση αποτελεί δείκτη για το σωστό τρόπο που ακολουθείται ένα πρόγραμμα, για το αν ταιριάζει στο συγκεκριμένο διαιτώμενο, και είναι απαραίτητη σε άτομα που επιθυμούν να ελαττώσουν το βάρος τους, σε άτομα που επιθυμούν να αυξήσουν το βάρος τους αλλά και σε αθλούμενους που ακολουθούν προγράμματα διατροφής. Η μέτρηση διαρκεί 5 λεπτά, οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να είναι νηστικοί τουλάχιστον 3 ώρες πριν την εξέταση και οι κοπέλες θα πρέπει να μην βρίσκονται σε κύκλο εμμηνόρροιας.

Ανάλυση δέρματος

DSC_1358Η εξέταση ανάλυσης δέρματος επιτρέπει τη διαπίστωση βλαβών στο δέρμα που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι αλλά και την ανίχνευση των επιπέδων ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας. Η εξέταση διαρκεί 3 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη.

Τέστ άγχους και αυτοπεποίθησης

DSC_1451Πρόκειται για απλά, γρήγορα τεστ τα οποία επιτρέπουν το καθορισμό του ποσοστού μετατροπής του άγχους σε σωματικά προβλήματα όπως πονοκέφαλος, στομαχικές διαταραχές, ζάλη ενώ το τεστ αυτοπεποίθησης θα βοηθήσει να δούμε την εικόνα που πιστεύουμε πως έχουν οι άλλοι για εμάς. Διαρκούν 5’ και επιτρέπουν στον εξεταζόμενο να αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού του.

Τεστ Alzheimer

DSC_1461Πρόκειται για τεστ τα οποία μετρούν την ήπια νοητική διαταραχή, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προβλήματα με τη μνήμη, τα οποία είναι αρκετά σοβαρά, ώστε να τα παρατηρήσει ο πάσχων ή οι οικείοι του, αλλά δεν είναι αρκετά σοβαρά ώστε να επεμβαίνουν στην καθημερινότητα του. Το τεστ διαρκεί μισή ώρα και οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την τελική γνωμοδότηση.

Αξιολόγηση αρθρίτιδας

IMG_2467Ο κάθε ενδιαφερόμενος προσκομίζει μια ακτινογραφία του τελευταίου εξαμήνου (η οποία μπορεί να είναι λεκάνης, ισχίων, γονάτων άμφω σε όρθια θέση) καθώς και το πλήρες ιστορικό τους και οι εξεταζόμενοι να λάβουν μια εκτίμηση από ιατρό.

Εκτίμηση ακτινογραφίας

doctors examinate roentgen

Πρόκειται για αξιολόγηση ακτινογραφιών του τελευταίου εξαμήνου σπονδυλικής στήλης, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο οστεοπορωτικό κάταγμα ή όχι. Οι εξεταζόμενοι θέτουν τις απορίες τους στο εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με την κατάσταση τους και την πορεία της θεραπείας τους.

Frax test

IatroiΠρόκειται για εκτίμηση κινδύνου κατάγματος για τα επόμενα δέκα χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο η αξιολόγηση του οποίου οδηγεί στην πιθανότητα κινδύνου για ένα πιθανό κάταγμα τα επόμενα δέκα χρόνια. Η όλη διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά και η αξιολόγηση γίνεται από γιατρό.